The Concord Jazz Ensemble
Maandag 6 juni • 11u00 • Schouwburgplein

The Concord Jazz Ensemble brengt dit jaar op Sinksenmaandag een eerbetoon aan Belgisch grootste jazzlegende. Jean “Toots” Thielemans werd op 29 april 1922 in Brussel geboren. Hij zou dit jaar dus 100 jaar geworden zijn. Toots Thielemans speelde het thema voor de tv-reeks “Sesame Street” of “Sesamstraat” en The Concord Jazz Ensemble start het concert met de tune van deze tv-reeks. Naast de heel bekende nummers uit het “Toots-repertoire” staan er ook enkele nieuwe ontdekkingen op het programma. Zo worden arrangementen gebracht van “Painted Faces” (een compositie van Toots Thielemans die pas in 2018 ontdekt is) en een nooit opgenomen nummer van Peter Herbolzheimer voor Toots geschreven (Moon Flower). Op dit concert treden ook een aantal gastsolisten op: Marc Matthys (piano), Vanessa Matthys (vocal) en Pieter Jan Begeyn (mondharmonica).

Tango Initiatie
Maandag 6 juni • 14u30 • Schouwburgplein

Laat je verleiden tot je eerste tangopassen, begeleid door de tangolesgevers van Tangorrion.

Argentijnse Tango ontstond rond de eeuwwisseling van de 19e en 20ste eeuw in Buenos Aires. Het is een dans die een verleden met zich meedraagt, een dans die delen van verschillende culturen in zich opgenomen heeft. Het is een sociale dans die mensen samen brengt en meeneemt op een oneindige reis. Bij Tangorrion leer je de Argentijnse Tango dansen zoals hij vandaag in Buenos Aires wordt gedanst. Je verkrijgt de authentieke kennis uit Argentinië en je leert alles op een leuke, uitdagende manier, met de focus op een sterk onderbouwde en beproefde techniek zodat je de vrijheid krijgt om samen de muziek te bespelen.

Een samenwerking Tango Kortrijk en Tangorrion

Tango-BAL met Bandonegro
Maandag 6 juni • 15u30 • Schouwburgplein

Bandonegro is een Pools tango-orkest van wereldklasse, een van de meest fascinerende en bekendste uitvoerders van dit genre. Zij leggen zich toe op zowel de traditionele Argentijnse tango als op tango nuevo, en componeren zelf nummers, waarin ze elementen van jazz en klassieke muziek toevoegen. Met hun buitengewone passie voor muziek, hun fris geluid, eigen muzikale ideeën en niet in het minst hun bijzondere fijngevoeligheid voor de tango als dans, hebben deze Polen wereldwijd de harten van hun toehoorders veroverd en worden ze als het beste tango-orkest van de jonge generatie beschouwd. Een dans- of luisterervaring om niet te missen. Het brengt je beslist ‘bewogen in beweging’.

Een samenwerking Tango Kortrijk en Tangorrion

BeeZneez
Maandag 6 juni • 18u30 • Schouwburgplein

BeezNeez is een 5-koppige band die ritmes en melodieën uit alle windstreken vlotjes aan elkaar plakt. Reiziger-muzikant Raffaello Visconti is een mix van culturen op zich.  Hij vertelt zijn verhalen in melodieën, ritmes en sferen, tapdansend boven een zee van gitaareffecten.  Bassist Filip Catteuw was al actief als muzikant tijdens de 2e Kortrijkse punkwave van de jaren 80.

Ze Quaffeurs
Maandag 6 juni • 20u30 • Schouwburgplein

AFSLUITER SINKSEN 22

Eindelijk, het is zover… Ze stonden ingepland als afsluiter voor SINKSEN 20 maar dat is toen om welbekende redenen niet doorgegaan.

Ze Quaffeurz is een zotte bende muzikanten die speelt wat je maar horen wil. Een grote live juke-box vol medleys, de grootste partyhits, funky stuff, New Orleans, vette pop en zelfs wat oldschool schlagers. Ze spelen het allemaal! En allemaal in hun eigen stijl! Ze- Quaffeurz-stijl!

Vergeet al de rest en laat je wegblazen Ze Quaffeurz op de slotparty van SINKSEN 22.

Lisa Jordens
Maandag 6 juni • 22u00 • Schouwburgplein

Lisa Jordens is een jonge deejay met een funky vibe en een eindeloze energie. Klassiek geschoold als violist, niets maakt haar gelukkiger dan het zien van Macklemore-liefhebbers die dansen op Goran Bregovic en vice-versa. Optreden deed ze al in de EU en ASIA, waaronder België, Hongarije, het VK, Zweden en China. Door haar recente pop-world-mixen brengt ze een eclectisch publiek samen met een gemeenschappelijke liefde voor de veelzijdigheid van muziek. Lisa gaat er echt helemaal voor. Gedreven door haar oprechte liefde voor muziek wil ze dansvloeren in brand steken door mensen uit hun gedachten te drijven. Oh Happy Day!!